29.03.2020 - 10:40

Як виплачують субсидії в умовах карантину

На сьогодні 168,7 тис. сімей у Полтавській області є одержувачами житлових субсидій. Їх нарахування за березень уже відбулося. Виплату проведуть через банківські установи орієнтовно з 3-6 квітня (88 тис. родин) та пошту – з 4 по 25 квітня відповідно до дат, установлених для отримання соціальної допомоги (67 тис. сімей). При одержанні субсидій у безготівковій формі (13,7 тис. сімей) гроші за березень будуть перераховані надавачам послуг через Ощадбанк до 18 квітня. Про суми, які необхідно сплати самостійно по кожній послузі, він повідомить у СМС, відправлених на мобільні телефони споживачів.

Щоб так же своєчасно й без звернень громадян проходив процес нарахування й виплати квітневих субсидій, Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації та органами соціального захисту населення вжито всіх необхідних заходів, зокрема кошти для фінансування замовлені в повному обсязі.

Заяву про призначення допомоги від держави для сплати житлово-комунальних послуг можна подати разом із декларацією про доходи й витрати осіб, які звернулися за субсидією, в електронній формі з використанням електронного підпису через відповідний розділ на сайті Міністерства соціальної політики України або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Крім того, заява й декларація можуть бути надіслані на адресу територіального управління соцзахисту населення поштою.

Нагадуємо, 25 березня урядом прийнято постанову, що суттєво посилює програму житлових субсидій та підтримку найменш захищених категорій громадян в умовах карантину. Нею збільшено, зокрема, на 50% соціальні нормативи користування електричною енергією, холодною та гарячою водою, водовідведенням і природним газом для приготування їжі й підігріву води, на які розраховано субсидію. Це зроблено у зв’язку з тим, що у період карантину громадяни більше перебувають вдома, і, відповідно, зростає споживання цих послуг.

Із 1 травня призначення житлових субсидій усім сім’ям, які отримували таку допомогу від держави в опалювальний період 2019-2020 років, буде проведено автоматично, без додаткових звернень громадян.

Для отримання відповідей щодо питань соціального захисту населення можна звернутися за номером телефону обласної «гарячої лінії» 0-800-500-620.

За матеріалами Департаменту соціального захисту населення  Полтавської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах