20.02.2020 - 10:40

Офіційно: Евакуйованих із Китаю українців збираються привезти в санаторій у Нових Санжарах

Сьогодні о 9.40 український пасажирський літак спецрейсу «PQ 7302» з евакуйованими з Китайської Народної Республіки громадянами здійснив посадку в міжнародному аеропорту міста Бориспіль.

На борту повітряного судна авіакомпанії SkyUp перебувають 45 громадян України, 27 іноземців, а також екіпаж і лікарі супроводу.

Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану здоров’я людей, проведені місцевою владою під час посадки на борт у Китаї, під час проміжної посадки в Алма-Ати в Казахстані, контроль їхнього стану в літаку під час рейсу фаховими лікарями Міністерства охорони здоров’я України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби.

Після прибуття всіма особами, які перебувають на борту, буде пройдено належний прикордонний контроль із дотриманням усіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я в спеціальній відокремленій зоні летовища.

Спеціальним транспортом Державної служби з надзвичайних ситуацій України в супроводі та під охороною поліції їх буде доставлено на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» в Полтавської області.

Протягом 14 днів евакуйовані перебуватимуть там у обсервації (у медицині цей термін вживають, коли говорять про здійснення посиленого медичного спостереження; заборону ввезення та вивезення людей, майна з зони зараження; проведення екстреної профілактики антибіотиками; проведення часткових ізоляційно-обмежувальних і протиепідемічних заходів – прим. автора) із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки. Усі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу.

МВС України констатує, що загрози здоров’ю громадян відсутні, спільно з МОЗ проводяться активні профілактичні заходи.

За матеріалами Департаменту комунікації МВС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах