28.09.2022 - 13:11

Пішов із життя полтавець, який був одним із авторів Конституції

Сьогодні на 83-му році пішов із життя один із авторів Конституції України, Герой України, академік Національної академії наук, почесний президент Національної академії правових наук України Василь Тацій. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі начальник облвійськадміністрації Дмитро Лунін.

Більша частина життя Василя Яковича пов’язана з Харковом. Понад 30 років він очолював Національний юридичний університет їм. Ярослава Мудрого.

Але народився Василь Тацій саме в Полтаві. Він з’явився на світ 13 січня 1940-го в сім’ї службовців. Свою трудову діяльність почав 1957 року токарем Полтавського паровозного депо. Після закінчення в 1963-му Харківського юридичного інституту обіймав посади помічника прокурора району й прокурора відділу по нагляду за розглядом у судах кримінальних справ у Полтавській обласній прокуратурі.

– Він зробив величезний внесок у створення українського законодавства, підготовку фахівців у галузі права, оновлення всієї системи юридичної освіти України, – зазначив очільник ОВА.

Щирі співчуття рідним і близьким Василя Яковича. Світла йому пам’ять.

Альона Зимня 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах