14.04.2020 - 18:28

Скільки полтавці сидітимуть без гарячої води

Традиційно після завершення опалювального сезону обласне комунальне виробниче підприємство теплового господарства «Полтаватеплоенерго» розпочинає підготовку своїх об’єктів до роботи наступної зими. Для цього на певний період зупиняє котельні, теплогенераторні, центральні теплові пункти та насосні. Відтак на цей час зникає й гаряча вода з осель.

Наразі підприємство обслуговує Полтаву, Машівку, Карлівку, Решетилівку та Котельву. Графік відключень у цих населених пунктах уже складений та погоджений із органами місцевого самоврядування.

Термін зупинки кожної котельні, теплогенераторної, центрального теплового пункту чи насосної залежить від їхньої потужності та протяжності теплових мереж. У середньому він не перевищує 10 діб. Хоча є й винятки – наприклад, найбільша серед полтавських котельня по вулиці Ціолковського, 36, яка забезпечує послугами майже третину міста. Діагностику та ремонт обладнання тут проводитимуть ледь не три тижні – із 1 по 18 червня.

Окрім дат зупинки та відновлення роботи указаних об’єктів, у графіку також містяться відомості про час проведення гідравлічних випробувань. Завдяки ним фахівці підприємства можуть спрогнозувати місця можливих поривів мереж і запобігти виникненню аварій у період надання послуг. У разі виникнення позаштатних ситуацій під час гідравлічних випробувань термін зупинки котельні, теплогенераторної, центрального теплового пункту чи насосної, а разом із тим і відсутності гарячої води в кранах споживачів збільшиться, повідомили в пресслужбі «Полтаватеплоенерго».

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах