15.04.2020 - 07:11

Олег Кулініч: «У держбюджеті вдалося відстояти 1,5 млрд грн на розвиток ОТГ»

В ухваленому 13 квітня законі про зміни до Державного бюджету на 2020 рік удалося відстояти 1,5 млрд грн на розвиток об’єднаних територіальних громад. Про це у своєму виступі заявив народний депутат України від 147-го округу, куди входять Миргородський, Зіньківський, Решетилівський, Диканський та Шишацький райони Полтавщини, голова депутатської групи «Довіра» Олег Кулініч.

– Завдяки наполяганням нашої групи на останньому засіданні Комітету з питань бюджету вдалося відстояти 1,5 млрд грн на розвиток об’єднаних територіальних громад. Територіальні громади є на сьогодні найближчими до людей і перші оперативно реагують на всі кризові питання, у тому числі на всі питання, пов’язані з протидією коронавірусу. І група «Довіра» виступає за закінчення реформи децентралізації вже в цьому році, – зазначив Олег Кулініч.

Він також додав, що ухваленим законом вводиться заборона нарахування пені та штрафів комунальним підприємствам централізованого водопостачання та водовідведення, а також теплопостачання.

– Ми мали величезну кількість звернень від Асоціації міст України з приводу нарахування пені та штрафів на комунальні підприємства, які забезпечують життєдіяльність міст у період пандемії. А це все – також питання місцевого самоврядування, – пояснив парламентарій.

Зі слів голови депутатської групи «Довіра», позитивними моментами у фінальному варіанті закону є також те, що в місцевих бюджетах залишається акциз на пальне; практично в повному обсязі зостаються кошти на ремонт і реконструкцію доріг, а ще в бюджеті залишається 4 млрд грн на підтримку аграрної галузі, яка є базовою для української економіки.

За рахунок змін до держбюджету вдасться також здійснити додаткові виплати пенсіонерам, збільшивши розмір Пенсійного фонду на 30 млрд грн.

Нагадаємо: у понеділок під час позачергового засідання Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону №3279-д «Про внесення змін до Державного бюджету України на 2020 рік».

Пресслужба народного депутата України Олега Кулініча

 

На правах реклами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах