14.02.2020 - 17:33

У Нацполіції області – новий керівник. На що чекати?

Сьогодні голова Національної поліції України Ігор Клименко представив особовому складу Головного управління НП у Полтавській області нового керівника.

38-річний Іван Вигівський народився на Житомирщині, але у трирічному віці разом із батьками переїхав до Миколаївської області, де й прожив майже все життя. Як повідомили у відділі комунікації поліції Полтавщини, службу в органах внутрішніх справ Іван Михайлович розпочав у 1999 році з посади слідчого Очаківського міськрайонного відділу УМВС України в Миколаївській області. 2003-го закінчив Національний університет внутрішніх справ України. Із 2015 по 2016 рік очолював Очаківський відділ поліції ГУ НП Миколаївщини, із 2016-го працював заступником начальника Головного управління – начальником слідчого управління ГУ НП у тій же області.

Ігор Клименко побажав новому керівникові швидко ввійти в курс справ та продовжити успішну реалізацію суспільно важливих проєктів, зокрема «Поліцейський офіцер громади».

– У рамках реформи планується зробити так, щоб у кожній територіальній громаді був свій поліцейський, щоб він перебував майже весь час на території громади, лише зрідка виїжджаючи на якісь наради чи в наряди. У нас є ситуації, коли у віддалених населених пунктах місяцями не бачать поліцейських. Це потрібно виправляти, – сказав Іван Вигівський.

– Це не просто проєкт, це загальнодержавна потреба, оскільки 27 мільйонів людей в Україні проживає в сільській місцевості. Громада має відчувати, що поліція поруч і завжди прийде на допомогу, – наголосив Ігор Клименко.

Іван Вигівський подякував за довіру, надану йому міністром внутрішніх справ і головою Національної поліції, та пообіцяв у свою чергу докласти максимум зусиль для досягнення максимальної довіри населення.

Після представлення особовому складу новий очільник ГУ НП в Полтавській області провів брифінг для місцевих ЗМІ. Оскільки тільки призначений на посаду, він іще не встиг ознайомитися з найбільш резонансними справами, щоб говорити про них конкретно, але висловив своє бачення ситуації, чому відкриті справи не доходять до суду, не виключивши й корупційну складову. Крім того, під час розмови з журналістами він обговорив кадрові питання. Вони стосувалися як нестачі рядових працівників, так і змін у керівному складі.

– Радикально я не налаштований, але керівникам підрозділів сказав сьогодні, що буде певний термін, невеликий, я подивлюся, як кожен працює. Звісно, будуть кадрові зміни, але не хочеться поспішити й втратити через це нормальні кадри. Я впевнений, є достойні працівники. А хто не буде розуміти й виконувати поставлені завдання, із тими, звісно, доведеться прощатися, – зауважив очільник Нацполіції Полтавщини.

Відзначив Іван Вигівський і важливість профілактики правопорушень, серед іншого – із залученням цифрових технологій.

– У Полтаві в цьому плані дуже непогана ситуація – налагоджена робота системи «Безпечне місто», установлені камери. Це дієва профілактика правопорушень. Злочинці розуміють, що, якщо підійти до машини, розбити скло й витягти сумку, камери це зафіксують. У Миколаєві з цим гірше, – сказав поліцейський.

Нагадаємо, на сьогодні в Полтаві встановлено 317 камер відеоспостереження, що включені до системи «Безпечне місто». Робота з її створення велася з 2009 року, і от нарешті в 2019-му ініціативу поліцейських удалося реалізувати. Як результат – рівень вуличної злочинності зменшився, рівень розкриття злочинів збільшився втричі. Тепер, за словами начальника відділу комунікації ГУ НП у Полтавській області Юрія Сулаєва, ведеться робота щодо розширення мережі. Кількість камер планується збільшити ще на понад 60 штук.

Крім того, Іван Виговський повідомив, що наразі в Києві ведуться напрацювання щодо проєкту «Поліція в смартфоні» (на кшталт системи «Держава в смартфоні»). Але деталі цієї ініціативи поки що невідомі.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах