15.02.2020 - 11:19

У краєзнавчому музеї вшанували пам’ять Віктора Ревегука

13 лютого в обласному центрі, у приміщенні краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського, відбувся спогад-реквієм «Година світлої пам’яті Віктора Яковича Ревегука, історика і педагога». Захід було приурочено до сороковин відомого полтавського науковця, який здійснив величезний внесок в історичну науку й укріплення традицій боротьби за національну свободу та державну незалежність України.

Віктор Ревегук був активним учасником ідеологічної розбудови нової української держави від самого початку її створення. Наріжним каменем його наукової діяльності виступили моральні цінності православ’я. Вони втілилися в дослідженні тих проблем історії Полтавщини, що тривалий час замовчувала офіційна історія УРСР. Серед цих проблем – історія національного відродження українців початку ХХ століття; події Української революції 1917-1923 років; історія голодоморів 1921-1923, 1932-1933, 1947 років; останні роки життя письменника Володимира Короленка; організація національно-патріотичного підпілля полтавців та їх життя в роки нацистської окупації міста й області тощо.

У заході взяли участь рідні Віктора Ревегука, служителі церкви, друзі, колеги, учні дослідника, його ідейні послідовники, представники засобів масової інформації.

По 16 лютого в музеї діятиме експрес-виставка власних речей видатного полтавця, його наукових видань і книг, презентованих історикові колегами та однодумцями.

За матеріалами Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах