25.03.2020 - 14:42

Продуктові ринки в Полтаві та області не відкриватимуть

Міністерство розвитку економіки, торгівлі й сільського господарства України не проти відновити роботу продовольчих ринків під час карантину. Про це повідомила пресслужба відомства. Однак Полтавщина та обласний центр наразі робити цього не збираються.

– У тому стані, у якому продовольчі ринки перебували, вони, на моє переконання, не можуть функціонувати, позаяк не будуть дотримані вимоги карантину. Ми маємо вживати дуже жорстких заходів для того, щоб убезпечити людей від поширення хвороби, – пояснив позицію обласної влади очільник регіону Олег Синєгубов.

Підтримав його й секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота:

– Зараз чинне рішення міської влади щодо заборони діяльності продовольчих ринків. Я вважаю це абсолютно доцільним. Давайте чітко розуміти: далі ми будемо ще більше створювати заходів для того, щоб унеможливити розповсюдження інфекції. Відкриття ринків – це, відповідно, перевезення людей, їх скупчення, можливість для вірусу швидко поширюватися. Тому я вважаю, що на даний час це питання не стоїть. Ринки мають бути закритими. Більше того, ми, Полтавська міська рада, у своїх пропозиціях до президента озвучили необхідність ввести такі ж заходи в рамках постанови Кабінету Міністрів, внести до неї зміни й заборонити діяльність ринків абсолютно по всій країні. Тому що це – джерело для швидкого розповсюдження інфекції.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах