25.03.2020 - 14:09

Полтавці будуть на карантині ще місяць і житимуть в умовах надзвичайної ситуації

Відсьогодні не в деяких регіонах, а по всій країні оголошено надзвичайну ситуацію. Відповідне рішення прийняв на своєму засіданні Кабінет міністрів України.

Цей режим запроваджений на 30 днів. Такий же період, до 24 квітня, діятимуть і карантинні заходи. Своє рішення урядовці пояснюють тим, що випадки захворювання на COVID-19 виявлені вже в 13 областях та Києві.

При цьому прем’єр-міністр Денис Шмигаль попросив людей не плутати поняття надзвичайної ситуації та надзвичайного стану. У першому випадку, за його словами, конституційні права громадян не обмежуються, просто консолідуються зусилля для подолання загрози.

Додатково до вищенаведеного рішення Кабмін постановив:

  • ·        належним чином облаштувати КПП у зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян і пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • ·        залучити до роботи на цих пунктах працівників і технічні засоби Міністерства охорони здоров’я, Національних поліції та гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій і Держпродспоживслужби;
  • ·         усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  • ·        надавати допомогу малозахищеним верствам населення з залученням до цього працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах