14.04.2020 - 15:32

На Великдень на Полтавщині запровадять додаткові обмеження в пересуванні громадян

Минулі вихідні, зокрема Вербна неділя, а також учорашній день показали, що населення області ще досить легковажно ставиться до загроз, які таїть у собі поширення коронавірусної інфекції. Відтак на Пасху полтавцям варто очікувати посилення карантинних заходів. Про це повідомив на традиційному брифінгу для представників ЗМІ голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.

– Сьогодні на нараді з міністром розвитку громад і територій обговорили можливість застосування жорсткого обмежувального режиму на вихідні. Раніше це було зроблено в Чернівецькій і Тернопільській областях, а минулими вихідними в іще восьми регіонах України. Цього тижня буде аж три вихідні дні. Ми бачимо темп поширення коронавірусної інфекції в інших областях і не повинні допустити такого в нашому краї, – сказав очільник Полтавщини.

На сьогодні в регіоні офіційно підтверджено 26 випадків захворювання на COVID-19. Серед них десять у Кременчуку, дев’ять у Миргороді, чотири в Горішніх Плавнях, один у Машівці та два в Полтаві. Саме в обласному центрі виявлено за минулу добу один новий випадок зараження. Мова йде про 75-річну жінку, які перебуває у важкому стані в обласній інфекційній лікарні. Коло контактних осіб та джерело зараження пацієнтки наразі встановлюють.

Що ж до запроваджуваних додаткових обмежень, то вони стосуються пересування громадян і діятимуть з 13.00 години 18 квітня до 6.00 ранку 21 квітня. Якими саме будуть ці заходи, кожна область повинна вирішити самостійно на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На Полтавщині, за словами Олега Синєгубова, її проведуть найближчим часом.

Для довідки. Лише за 13 квітня в регіоні було складено 18 протоколів про порушення правил карантину – у Кременчуку, Полтаві та Полтавському районі. В основному вони стосувалися перебування в громадських місцях без масок і відсутності посвідчення особи. Загалом за весь період дії обмежень представники органів правопорядку склали майже 200 адмінпротоколів.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах