24.02.2020 - 12:58

Для евакуйованих із Уханя привезли книги, ігри, встановили інтернет (оновлено)

На наступний день після поселення людей, евакуйованих із Китаю, де розгулявся коронавірус, у медичному центрі «Нові Санжари» добровольці почали привозити продукти, одяг та інші речі, яких потребують обсервовані.

Громадське об’єднання «Підприємці Полтавщини», наприклад, привезло в селище печиво, воду, солодощі та фрукти. Бізнесмени подбали не тільки про ізольованих громадян, а й про нацгвардійців і поліцейських, які охороняють територію, забезпечивши їх гарячими обідами.

Релігійні діячі зібрали книги, продукти, настільні ігри для людей, які перебувають у медцентрі. Крім того, вони висловили бажання виступати комунікаторами між владою та суспільством, аби надалі не виникали непорозуміння. Деякі зі священиків залишилися в Нових Санжарах, спілкуватимуться з громадськістю, підтримуватимуть людей, які перебувають у обсервації.

Назбирали художню та релігійну літературу, спортивний інвентар, настільні ігри, листи підтримки й солодощі для евакуйованих із Китаю й волиняни. Відповідний флешмоб організував підприємець із Луцька. Із такою ініціативою він виступив, коли почув, що серед обсервованих є хтось із Волині.

А один із мобільних операторів України відповідно до домовленостей із Полтавською обласною державною адміністрацією доставив у медичний центр пересувну станцію для високошвидкісного безплатного доступу до інтернету. 4G-зв’язок дозволяє тепер проводити з «Нових Санжар» прямі трансляції.

Також до збору необхідних обсервованим речей долучилися народні обранці, місцева влада й жителі селища, повідомили в обласній державній адміністрації.

На даний момент у медцентрі просять більше не привозити продуктів. За словами журналіста Олександра Махова, який тут перебуває, харчів більш ніж достатньо, зайве, щоб не зіпсувалося передають дітям в інші заклади.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах