24.02.2020 - 10:09

День екскурсовода в краєзнавчому музеї відзначили інтерактивом

21 лютого з нагоди Міжнародного дня екскурсовода в Полтавському краєзнавчому музеї ім. Василя Кричевського відбулася низка просвітницько-розважальних заходів. Кращі фахівці закладу на чолі з його директором, заслуженим працівником культури України, кандидатом історичних наук Олександром Супруненком організували й провели для гостей тематичні екскурсії й театралізовані вікторини, які презентували минуле полтавського краю, його природно-рекреаційний потенціал.

Упродовж усього дня колектив музею спілкувався з відвідувачами різного віку й різних уподобань. Дітей, наприклад, залучили до етнографічного інтерактиву «Полтавські страви». Четверокласники 10-ої школи дізналися, чим частують гостей у нашому регіоні, як готувати традиційні борщ, галушки, вареники. Наостанок же вони створили з природних матеріалів обереги для кухні.

Дорослих відвідувачів полтавські музейники познайомили з археологічними реліквіями, унікальними експонатами геологічної колекції закладу, «погортали» разом із ними «сторінки» давньоруської та козацької історії.

Але найбільшу зацікавленість гостей викликала, без сумніву, захоплива історія про досягнення й таємниці славетного козацького роду Кочубеїв. Як повідомили в музеї, цю театралізовану авторську екскурсію підготували й провели молоді науковці.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах