18.02.2020 - 11:09

Шишаччанку привітали зі сторічним ювілеєм

16 лютого жительці Шишак Ганні Коверді виповнилося 100 років. Із цією датою її поздоровили селищний голова Олександр Тутка, директор Центру надання соціальних послуг Світлана Васильченко та начальник відділу соціального забезпечення Шишацької селищної ради Наталія Завалідер. Прийшли гості до іменинниці не з порожніми руками – принесли квіти й теплу ковдру в подарунок.
Як повідомили на сайті Шишацької об’єднаної територіальної громади, Ганна Гнатівна народилася у відомих завдяки письменникові Володимирові Короленку Хатках. Мати ювілярки трудилася в сільському господарстві, батько чоботарював. У родини було троє дітей: Ганна, Марія та Олексій. Найстарша пережила молодших.
Дівчинка мріяла стати вчителькою, але після семи класів продовжити навчання не вдалося – змушена була піти працювати. Ганна Коверда пережила тяжкі роки голодоморів, війни. Її чоловік Іван не повернувся з фронту. Сина Григорія довелося піднімати самій.
Після війни жінка переїхала в Климове, трудилася в ланці місцевого господарства.
Нині, уже півтора десятиліття, живе в Шишаках. Поховала брата з сестрою, а кілька років тому й сина. На сьогодні бабусю доглядає єдина онука Ольга Шендрик та її родина.
Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах