18.02.2020 - 10:23

Команда Полтавщини – серед призерів всеукраїнського конкурсу проєктів з енергоефективності

Команда Полтавської області в складі учнів навчальних закладів Дмитрівської сільської ради, Горішніх Плавнів, Глобинського району та Кременчука взяла участь у Всеукраїнському конкурсі молодіжних проєктів із енергоефективності «Енергія і середовище». Він проходив у Києві під гаслом «Збережемо енергію – збережемо планету!». Загальнонаціональний тур відбувався у формі стендових доповідей.

За рішенням журі студенти другого курсу вищого професійного училища №7 Кременчука Марина Хайчіна, Ярослав Ширяєв із авторським мультфільмом «Паралелі», виконаним за допомогою 3D-техніки, отримали ІІ місце в номінації «Пропаганда енергоефективності».

Учениця 9 класу Дмитрівської середньої школи І-ІІІ ступенів Дар’я Аніщенко захистила проєкт «Встановлення сонячної електростанції на даху Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів» і посіла ІІІ місце. Призери конкурсу були нагороджені грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Вихованців екологічного клубу «Комек», учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Горішньоплавнівської міської ради, а також ученицю 8 класу Гриньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. М.В. Лисенка Глобинського району Тіну Євтушенко відзначили грамотами за участь.

Конкурс «Енергія і середовище» проводиться спільно з громадською організацією «Екологічний клуб «Еремурус-Україна» за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України, Національної екологічної ради, Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви та бізнес-структур задля пошуку та підтримки обдарованої учнівської, студентської молоді, залучення її до навчально-практичної діяльності з проблем енергоефективності, раціонального природокористування й використання ресурсів.

За матеріалами Департаменту освіти та науки Полтавської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах