25.08.2020 - 23:34

Восени полтавцям підвищать мінімальні зарплати

Із 1 вересня в державі загалом та Полтаві зокрема відбудеться підвищення мінімальної заробітної плати. Відповідні зміни до закону «Про Державний бюджет України на 2020 рік» ухвалила Верховна Рада. Зросте щомісячна «мінімалка» на 277 грн – із 4723 до 5000 грн. 1 січня поточного року, нагадаємо, її підняли порівняно з початком 2019-го на 550 грн. У погодинному розмірі мінімальна зарплата становитиме 29,2 грн проти колишніх 28,31 грн.

У Міністерстві фінансів вважають, що такий крок може підвищити споживчий попит, а також пояснили, що 4 млрд грн як додаткове навантаження на бюджет збираються профінансувати за рахунок економії на обслуговуванні державного боргу (3,46 млрд грн) та збільшення надходжень від окремих податків, зокрема податку на доходи фізичних осіб (461 млн грн) і податку на додану вартість із вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування (80 млн грн).

Зареєстрували законопроект, нагадаємо, на початку серпня, а проголосували за нього вже наприкінці місяця. За висловилися 295 народних депутатів, вісім – проти.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах