7.04.2020 - 15:32

У Полтаві та Кременчуку з’явилися додаткові прилади для ПЛР-тестів

В обласний центр надійшов іще один апарат, за допомогою якого можна проводити дослідження на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) і який дозволяє створити в місті ще одну лабораторію для таких тестувань. Про це повідомив під час сьогоднішнього брифінгу для журналістів голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

– Це нам дозволить збільшити потужності. Але, хочу ще раз звернути увагу, це не необхідність, це профілактика, тобто ми працюємо на випередження. Наразі того обладнання, тестів, які в нас є, по області вистачає для перекриття поточних потреб. Та ми маємо, враховуючи досвід інших регіонів, готуватися до дещо гіршого сценарію, – розповів очільник ОДА.

Крім того, нещодавно подібний апарат з’явився в Кременчуку. Як і для області, для цього міста техніку закупили за кошти бізнесу, а не бюджету. Нині в Кременчуку обладнують лабораторію, де проводитимуть ПЛР-дослідження, проводять навчання медичного персоналу, отримують необхідні дозволи для самостійної роботи.

Нагадаємо, перший прилад для обласного лабораторного центру придбали представники бізнесу. Вартість системи – 600 тис. грн. За допомогою неї перші тести в Полтаві почали проводити понад тиждень тому.

Наразі жителям Полтавщини зроблено вже 96 тестів методом полімеразної ланцюгової реакції. Сьогодні одним із них офіційно був підтверджений перший випадок зараження коронавірусом у Полтаві. Мова йде про 62-річну жительку обласного центру, яка контактувала зі своїм родичем із Машівки, у якого наявність інфекції встановили минулого тижня. Нині її стан задовільний. Жінка перебуває на домашньому лікуванні під наглядом сімейного доктора. Влаштовувати навколо багатоповерхівки, у якій вона проживає, санітарну зону, як у Кременчуку, міська влада не планує – не хоче допустити ситуації на кшталт тієї, що мала місце в лютому в Нових Санжарах. Загалом нині в регіоні нараховується 12 лабораторно підтверджених випадків зараження коронавірусом.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах