7.04.2020 - 18:01

Вулична їжа під забороною, банкомати й термінали дезінфікуватимуть

Сьогодні в Полтавській міській раді відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому ухвалили низку рішень щодо закриття деяких об’єктів торгівлі й додаткових заходів із знезараження для недопущення поширення коронавірусної інфекції.

Так, члени комісії погодилися із необхідністю запровадити заходи з дезінфекції платіжних терміналів, банкоматів, програмно-технічних комплексів самообслуговування. Як повідомив заступник міського голови з юридичних питань Іван Сватенко, на їхніх власників, орендарів, а також власників приміщень, у яких розміщені такі об’єкти, покладено зобов’язання щоденно не менше двох разів на добу здійснювати дезінфекцію робочої поверхні.

Крім того, підприємства, установи, організації всіх форм власності, які здійснюють торгівельну діяльність, не заборонену постановою уряду №225 «Деякі питання закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19) на території України» від 20 березня 2020 року, повинні вжити додаткові заходи щодо знезараження приміщень і прилеглих до них територій, а саме:

  • установити при вході в приміщення дезінфікуючий бар’єр, килимок із дезінфікуючим розчином;
  • здійснювати дезінфекцію майданчиків для паркування транспортних засобів клієнтів.

Також комісією ухвалено рішення зобов’язати керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, діяльність яких не заборонена постановою уряду №225 на період карантину, забезпечити своїх працівників засобами індивідуального захисту та антисептиками для рук.

Були введені під час сьогоднішнього засідання комісії ТЕБ та НС і додаткові обмежувальні заходи для підприємств торгівлі. Мова йде про заборону роботу МАФів із реалізації фаст-фудів, страв швидкого приготування, продажу кави та інших напоїв.

Усі ці заходи впроваджуються в Полтаві з 8 квітня.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах