7.04.2020 - 18:54

Приватним лабораторіям і клінікам дозволили проводити ПЛР-тести на коронавірус

Приватним лабораторіям та клінікам, а також усім закладам охорони здоров’я, які мають відповідну ліцензію та потужності, дозволено проводити дослідження на наявність коронавірусної інфекції методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР).  При цьому, як повідомив сьогодні під час брифінгу головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, вони мають звітувати про кожен випадок хвороби, інформувати про це регіональні заклади громадського здоров’я.

– Це потрібно для того, щоб усі випадки потрапляли в офіційну статистику та було проведено належне епідеміологічне розслідування, – сказав посадовець.

На сьогодні, за даними Міністерства охорони здоров’я, розміщеними на його офіційній сторінці у Фейсбуці, у нашій державі є можливість проводити дослідження до 30 тисяч підозр на тиждень (близько чотирьох тисяч на добу). Наразі українські лабораторії, які роблять такий аналіз, на повну потужність іще не завантажені. Більше того, найближчим часом у МОЗ планують розширити можливість тестування до 80 тисяч підозр на тиждень.

– Якщо у вас є ознаки захворювання COVID-19, телефонуйте сімейному лікареві чи в службу екстреної медичної допомоги. Якщо вам відмовляють у тестуванні, набирайте 0-800-505-201.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах