22.04.2020 - 14:44

Полтавські кладовища на поминальні дні будуть закриті

У регіоні та обласному центрі збираються дотримуватися запроваджених перед Великоднем карантинних заходів і в поминальні дні. Як розповів на сьогоднішньому брифінгу журналістам голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, 16 квітня на обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення щодо обмеження доступу громадян до місць поховань. Представники органів місцевого самоврядування в регіоні з ним погодилися і мали ухвалити відповідні рішення на територіях свого адміністрування.

– Вважаємо, що це необхідний захід. Ми провели переговори з очільниками церков. Вони повідомили, що переносять свої поминальні заходи на червень. Наразі дуже велика небезпека поширення коронавірусу через такі (обрядові – прим. автора) спілкування. Це показує приклад інших областей, – сказав керівник ОДА.

Секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота повідомив, що в обласному центрі кладовища будуть закриті для відвідування в поминальні дні. Поминальні заходи перенесені на 6 червня, батьківську суботу.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах