28.01.2020 - 21:32

На Полтавщині можуть позапланово перевірити якість освіти

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов зустрівся з головою Державної служби якості освіти України Русланом Гураком, який із офіційним візитом перебуває в Полтаві. Ціль приїзду останнього – провести коворкінг для лідерів закладів загальної середньої освіти та допомогти школам сформувати успішну стратегію розвитку.

Руслан Гурак зазначив, що на 2020 рік у Полтавській області заплановано проведення інституційних аудитів у семи закладах середньої освіти, двох дошкільних та одному позашкільному.

– Після такого аудиту ми зможемо сказати, що відбувається в школах, у якому вони стані, як налаштовані процеси і які є порушення й недоліки. Ми готові бути вашими партнерами, рухатись спільно й дивитись, де ми можемо об’єднувати зусилля, щоб освіта Полтавщини була в авангарді освіти України, – розповів Руслан Гурак.

Олег Синєгубов підтримує проведення перевірок у закладах освіти, оскільки в цій сфері є недоліки.

– У Полтавській області в процесі децентралізації об’єднані територіальні громади декларують дуже розгалужену мережу шкіл. По факту опорні заклади створили не всі, є філії, які не понизили ступінь, тобто мережа шкіл не оптимізована. Крім того, у регіоні функціонує 25 закладів освіти інтернатного типу. Вони називаються по-різному – спортивними ліцеями, науковими, але там із понеділка по п’ятницю навчаються не лише сироти, а й діти з благополучних родин. У деяких закладах утримання однієї дитини в рік становить до 500 тис. грн. Ми зараз розробляємо програму, щоб максимально повернути дітей у сім’ю, – сказав голова ОДА.

Голова Державної служби якості освіти повідомив, що може ініціювати позапланові перевірки у школах регіону і надати свої рекомендації:

– Ви можете обрати пару районів чи окремі ОТГ, наші спеціалісти виїдуть на місце, вивчать роботу місцевого органу управління освіти, потім школи. Після цього дадуть рекомендації, що така школа не може працювати як ліцей чи гімназія, а є можливість залишити тільки початковий рівень із можливістю довезення дітей. Стосовно інтернатів також можемо провести позапланові перевірки, дати своє бачення, що там можна зробити.

За матеріалами Полтавської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах