14.02.2020 - 13:59

ЖЕО №2 просить не поширювати неправдиву інформацію про припинення обслуговування будинків

Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна організація №2» Полтавської міської ради просить городян не поширювати чутки про припинення обслуговування житлових будинків, яких останнім часом містом «блукає» чимало. Про це йдеться на офіційному сайті КП. Тут, зокрема, зазначено:

«Рішенням Виконавчого комітету Полтавської міської ради №68 від 04.04.2018 КП «ЖЕО №2» визначено виконавцем послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та встановлено тарифи на послуги окремо по кожному будинку.

Перелік будинків, що обслуговуються, та актуальну інформацію про підприємство завжди можна знайти на сайті останнього.

Згідно із статтею 3-1 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги» від 09.11.2017 № 2189-VIII КП «ЖЕО №2» надаватиме послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до дати набрання чинності договорами про надання послуг з управління багатоквартирним будинком.

Припинення надання КП «ЖЕО №2» послуг можливе виключно у випадку волевиявлення співвласників самих будинків (якими є власники квартир та нежитлових приміщень у ньому), а саме обрання ними форми управління:

1) управляти будинком самостійно;

2) обрати управителя та укласти з ним договір про управління багатоквартирним будинком;

3) направити до органу місцевого самоврядування протокол зборів співвласників багатоквартирного будинку із проханням призначити управителя на конкурсних засадах;

4) створити ОСББ.

Також орган місцевого самоврядування має право провести конкурс із призначення управителя багатоквартирного будинку, у якому співвласники самостійно не визначилися із формою управління.

При цьому конкретних (граничних) строків для прийняття співвласниками рішення щодо форми управління закон не містить».

На сьогодні ті співвласники будинків, які вже визначилися з формою управління своїх будинків, забирають їх у КП «ЖЕО №2» для самостійного обслуговування.

Конкурс щодо призначення управителя багатоквартирного будинку в Полтаві не проводився.

Відповідно до чинного законодавства, в органів місцевого самоврядування, серед яких і Полтавська міська рада, немає повноважень на припинення надання послуг із утримання будинків і споруд та прибудинкових територій їх виконавцем. Отже, у КП «ЖЕО №2» не має ні юридичних, ні фактичних підстав «перестати обслуговувати будинки».

Автоматичне входження/приєднання будинків до ОСББ законом не передбачено. Таке рішення мають ухвалити саме співвласники будинків, самостійно.

Наразі КП «ЖЕО №2» працює у звичайному режимі, готове до плідної співпраці зі співвласниками будинків та головами вже створених ОСББ і просить не поширювати неправдиву інформацію про роботу підприємства.

За матерілами КП «ЖЕО №2»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах