27.01.2020 - 17:14

Влада Полтавщини домовилася про співпрацю з італійцями в торгово-промисловій сфері

В обласній державній адміністрації відбулася офіційна зустріч голови Полтавської ОДА Олега Синєгубова з президентом Палати торгівлі та промисловості Італія – Україна Ріккардо Ферретті та віцепрезидентом Наталією Кашницькою.

– 2020 рік президент України Володимир Зеленський проголосив роком будівництва та інвестицій. І ми хочемо запропонувати потенційним італійським інвесторам ексклюзивні умови для співпраці. Скоро в Полтаві відкриється інвестиційний офіс, де представники інвесторів матимуть робоче місце. А ми, у свою чергу, обіцяємо ексклюзивний супровід партнерів: оформлення необхідних дозволів, документів, земельних ділянок, – сказав Олег Синєгубов.

За словами голови облдержадміністрації, Полтавщина вже має спільні проєкти з італійськими компаніями: оборотне сальдо між ними становить близько 80 млн євро. Але цю цифру вже варто збільшувати, зазначив Олег Синєгубов.

– Ми нині працюємо в цьому напрямку й готові розширювати інвестування українських підприємств із Полтавської області. Мій улюблений сектор – сільське господарство. Нині Україна постачає до Італії сільськогосподарську сировину, але є амбітні плани розширити співпрацю до постачання вже готової продукції, – повідомив Ріккардо Ферретті.

Крім того, президент Палати торгівлі та промисловості Італія – Україна обговорив із головою ОДА співпрацю у сферах інформаційних технологій, нової інженерії, енергоефективності та інфраструктури.

Під час зустрічі Ріккардо Ферретті та Олег Синєгубов підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між Палатою торгівлі та промисловості Італія – Україна та Полтавською обласною державною адміністрацією. Документ передбачає співпрацю, зокрема, у таких сферах як міжнародна торгівля та просування товарів, технологій та знань; захист інтересів інвесторів та сприяння веденню бізнесу; впровадження інновацій; екологія, енергоефективність; фармацевтика та медицина; міський транспорт та система розумного міста. Координуватиме цю роботу віцепрезидент Палати Наталія Кашницька – дружина Ферретті, яка, до речі, народилася на Полтавщині.

За матеріалами Полтавської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах