25.03.2020 - 17:39

У Миргороді будинки вже дезінфікують, а в Полтаві тільки збираються

У місті-курорті розпочали дезінфекцію зупинок громадського транспорту, лавочок, місць збору побутових відходів, сходів і дверей у під’їздах житлових будинків. Про це повідомили в Миргородській міськраді. Тут вважають, що в період карантину дуже важливо дезінфікувати зони, де часто бувають люди. Ініціатива влади має упереджувальний характер. Роботи виконують представники житлово-комунального господарства Миргорода, зокрема працівники комунального підприємства «Спецкомунтранс». Вони знезаражують 93 зупинки гідрохлоритом натрію. Ця дезінфікувальна речовина аналогічна хлорному вапну, але менш агресивна й більш ефективна, розповів місцевий лікар-гігієніст Микола Олефір. Концентрація такого розчину низька, тому безпечна для пасажирів.

А от у обласному центрі наразі тільки вирішують, чим можна знезаражувати місця масового відвідування. Як розповів сьогодні під час брифінгу для журналістів секретар Полтавської міської ради Олександр Шамота, найближчим часом влада збирається вдатися до додаткових заходів, щоб запобігти розповсюдженню коронавірусу в населеному пункті. А наразі шукає постачальників, «які б дали можливість закупити розчин для обробки будинків міста».

– Яким чином це буде відбуватися, ми зараз відпрацьовуємо. Можливо, залучимо самих мешканців або ОСББ. Можливо, підемо тим шляхом, що бригади ДСНС разом із ЖЕО будуть працювати для обробки хоча б один раз на день під’їздів багатоквартирних будинків, ліфтів, вхідних груп, – сказав посадовець.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах