21.02.2020 - 09:59

У Кременчуці відкрили барельєф Герою України

20 лютого в Кременчуці відбулися меморіальні заходи, присвячені Дню вшанування Героїв Небесної Сотні. Участь у них узяли представники міської влади, учасники Революції Гідності, представники громадських організацій і небайдужі містяни. Вони вшанували пам’ять полеглих, поклавши квіти до знаку «Героям Небесної Сотні».

Крім того, цього дня на розі вулиць Героїв Небесної Сотні та кременчужанина Ігоря Сердюка, теж Героя Небесної Сотні, Героя України, на честь останнього урочисто відкрили  меморіальний барельєф. Створив його, як повідомили в міській раді, викладач дитячої художньої школи  ім. О.Д. Литовченка Володимир Максименко.

За спогадами учасників заходу, Ігор Сердюк пішов захищати свободу та європейський вибір нашої держави практично  з перших днів Майдану. Він загинув  від кулі снайпера з прапором України в руках. Меморіальний барельєф, присвячений герою, відкрили секретар Кременчуцької міськради Юрій Гриценко разом із батьком полеглого Миколою Сердюком. Присутні вшанували пам’ять усіх, хто віддав свої життя на Майдані, хвилиною мовчання. Благочинний Кременчуцького округу, настоятель Свято-Миколаївського собору, отець Володимир відслужив за загиблими панахиду.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах