20.02.2020 - 15:43

Усіх, хто відпочивав у санаторії «Нові Санжари», вивезли до Миргорода

За кілька годин до прибуття евакуйованих із Китаю наших співгромадян у санаторій «Нові Санжари» поліція пропустила журналістів телеканалу «Україна». Вони оглянули територію закладу й констатували: «Санаторій розташований на березі Ворскли в сосновому лісі. Тут проходять реабілітацію військовослужбовці. Уночі їх усіх терміново перевезли до Миргорода. На території немає нікого, окрім поодиноких патрулів поліцейських. У корпусах наразі темно й порожньо». За словами поліцейських, блоковані всі під’їзди-виїзди.

Що ж до роботи санаторію після прибуття евакуйованих, директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Лисак, повідомив:

– Процес буде організований, цілком забезпечене цілодобове медичне спостереження. Скільки буде потрібно, стільки й залучимо медпрацівників. У санаторії є співробітники, які надають медичну допомогу. У разі необхідності залучимо ще спеціалістів із обласних установ, районної лікарні. Нині відпочивальників у санаторії немає. Населення хвилюється, але ми перебуваємо на місці й пояснюємо стан справ. На жаль, не всі дослухаються до наших слів. У Нових Санжарах працює бригада фахівців – спеціалісти кафедри інфекційних хвороб «Української медичної стоматологічної академії», обласної інфекційної лікарні, обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, інші спеціалісти. Надають роз’яснення людям щодо самого коронавірусу, поточної ситуації, засобів захисту. Потрібно з розумінням ставитися до цієї ситуації. В евакуйованих громадян України теж є рідні, кожен має матір, батька, доньку, сина.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах