20.02.2020 - 17:00

Серед людей, яких розмістять у «Нових Санжарах», є медперсонал, відходи утилізуватимуть не через загальну каналізацію

Пасажирів рейсу з Уханя, екіпаж літака, який доставив їх у країну, та фахівців супроводу вже везуть під охороною поліції до санаторію в Полтавській області.

Борт, що привіз людей, як повідомили в компанії SkyUp, уже пройшов процедуру дезінфекції та перебуває на окремій стоянці в Харкові. У ньому ще повинні замінити фільтри системи кондиціонування.

Автобуси Державної служби з надзвичайних ситуацій виїхали з першої столиці України під обід і незабаром мають прибути в Нові Санжари. Усі, кого привіз борт із Китаю, почуваються добре, жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій у них не виявлено, повідомляється на Урядовому порталі. Тут же дані відповіді на найбільш поширені запитання громадян щодо ситуації:

«Як відбуватиметься обсервація?

14-денний термін посиленого медичного спостереження в спеціально відведеному місці. Люди забезпечені всім необхідним. Як евакуйовані, так і персонал забезпечені спеціальними засобами індивідуального захисту. Посилена охорона та цілодобовий нагляд лікарів.

Які умови обсервації?

Усі евакуйовані громадяни, екіпаж та супроводжуючі особи розміщені в індивідуальних приміщеннях з належним рівнем комфорту для проживання. Відходи будуть утилізовані в спеціальний спосіб, вони не будуть потрапляти в загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов’язковому порядку будуть знезаражені.

Що з персоналом об’єкта?

Персонал, який раніше працював у «Нових Санжарах», вивезено з об’єкту. Ніхто з нього не контактуватиме з розміщеними в обсервації особами. У складі групи, яка перебуватиме в обсервації, є й лікарі, і медперсонал, і технічні спеціалісти для гарантування належного перебування та безпеки людей.

Чи готові медзаклади країни?

Заклади по всій Україні готові за потреби надавати необхідну допомогу. Полтавська та Харківська області забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами. Персонал підготовлений. У закладах є відповідне обладнання та індивідуальні бокси.

Що буде після обсервації?

Українці, які не матимуть симптомів захворювання, повернуться додому. Іноземні громадяни також повернуться до своїх країн після успішного проходження 14-денної обсервації.

А якщо в когось із людей погіршиться самопочуття?

На локації 24/7 перебувають лікарі. Вони забезпечені усім необхідним та готові надати необхідну допомогу. Окрім цього, поряд постійно чергуватиме машина екстреної допомоги.

А якщо в когось виявиться підозра коронавірус?

Термін перебування всіх інших евакуйованих людей подовжиться ще на 14 днів від моменту ізоляції пацієнта, у якого виявлено підозру на вірус».

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах