24.01.2020 - 18:14

Поточні проблеми об’єднаних громад вирішуватимуть на виїзних засіданнях

У Білоцерківці на базі об’єднаної територіальної громади відбулося виїзне засідання дорадчої комісії з визначення проблематики діяльності ОТГ та напрацювання шляхів вирішення проблемних питань. Участь у ньому взяли керівники Полтавської області, голови й представники Великобагачанської, Краснолуцької, Лохвицької, Ромоданівської, Сенчанської, Петрівсько-Роменської, Шишацької, Рокитянської та Сергіївської об’єднаних громад. Вони відвідали заклади соціальної сфери, щоб на власні очі побачити наявні проблеми, побували також у школі, амбулаторії.

– Формат виїзного засідання дуже корисний. На новому етапі децентралізації ми маємо змогу побачити і почути проблеми громад, які вже існують, переконатися у їхній спроможності, – розповів Голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Учасники виїзного засідання заслухали інформацію про ремонт та реконструкцію освітніх закладів від начальника відділу питань кадрового забезпечення закладів і установ освіти, фінансування та управління персоналом Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганни Галушки. Голови ОТГ поставили чимало питань щодо оптимізації мережі навчальних закладів, норм, які застосовуються до опорних шкіл, ліцеїв.

Крім того, обговорили на заході й стан автошляхів у об’єднаних громадах. Директор ДП «Агентство місцевих доріг Полтавської області» Олексій Басан розповів, що 2020 року на регіон виділено 1,3 млрд грн із Дорожнього фонду.

– Це найбільший показник в Україні, бо Полтавщина перша взяла на баланс траси територіального значення. На ремонт та утримання комунальних і доріг ОТГ іде 20% від цієї суми, – сказав посадовець.

Олег Синєгубов доручив Агентству брати до уваги при плануванні ремонтів стан покриття, першочергово включати у план ті відрізки автошляхів, що ведуть до амбулаторій, шкіл, виїзди на державні дороги та до туристичних об’єктів, повідомили в ОДА.

Крім того, на засіданні розглянули питання побудови та реконструкції амбулаторій, екологічні проблеми ОТГ, надання в громадах соціальних послуг, питання газифікації, водопостачання та термомодернізації будинків соціальної сфери.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах