28.02.2020 - 11:16

Полтавського аграрія нагородили Подякою облради та іменним годинником

23 лютого свій 80-ий день народження відзначив відомий український учений у галузі землеробства та агрохімії, кандидат сільськогосподарських наук, заступник голови з наукової роботи Громадської спілки «Полтавське товариство сільського господарства» Микола Опара. Із цієї нагоди, а також за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, агропромислового комплексу Полтавщини й активну громадянську позицію ювіляра було відзначено Подякою обласної ради та іменним годинником її голови. Ці нагороди чоловікові вручили сьогодні вранці під час пленарного засідання 31-ї сесії Полтавської облради сьомого скликання.

Для довідки. Микола Миколайович Опара народився в селі Мошни на Черкащині. Його дитинство припало на післявоєнні часи. Залишившись без батька, із мамою він пережив голодні 1947-1948 роки. Саме тоді формувалося його шанобливе, дбайливе ставлення до хліба, землі й природи, яке визначило подальшу долю чоловіка.

Він закінчив сільськогосподарський технікум, працював агрономом, далі були Полтавський сільгоспінститут, аспірантура, захист кандидатської дисертації, викладацька діяльність. Тривалий час, у найскладніший період, він очолював Полтавську державну сільськогосподарську дослідну станцію ім. М.І. Вавилова, завідував кафедрою землеробства й агрохімії Полтавської державної аграрної академії, згодом працював проректором із науково-педагогічної, наукової роботи цього закладу. Нині Микола Опара – професор кафедри землеробства та агрохімії ім. В.І. Сазанова ПДАА.

Інтелігентний, скромний, порядний, він є постійним і давнім автором дописів до періодичних видань, на сторінках яких ділиться цікавими роздумами про довкілля та його стан, землю та її використання, які часто використовуються в еколого-просвітницькій діяльності.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах