17.03.2020 - 07:39

Пасажирське сполучення між містами та регіонами припиняється

Сьогодні вночі на своєму засіданні Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території держави для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Із 18 березня по 3 квітня постановою уряду заборонено здійснювати:

– регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному та міжобласному сполученні на усій території нашої країни;

– перевезення понад 10 пасажирів одночасно в трамваях, тролейбусах та автомобільному транспорті, у автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах.

Також від 18 березня до прийняття окремого рішення не можна перевозити пасажирів залізничним транспортом у всіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому), ідеться на Урядовому порталі. При цьому окремі пасажирські рейси у внутрішньому залізничному сполученні, рішення щодо яких приймається в кожному окремому випадку за погодженням з Міністерством інфраструктури та МОЗ, або ж міжнародному залізничному сполученні за погодженням Мінінфраструктури, МЗС та Держприкордонслужбою дозволяються.

Крім того, відсьогодні в Україні заборонене проведення будь-яких масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб. Дозволено лише ті, що необхідні для забезпечення роботи органів державної влади й органів місцевого самоврядування.

Міністерству охорони здоров’я доручено тимчасово припинити планову госпіталізацію й планові операції, за винятком невідкладних і термінових, максимально підготувати та перепрофілювати медичні заклади для прийому й лікування інфікованих хворих у тяжких станах.

Органам влади, підприємствам та організаціям рекомендовано забезпечити організацію позмінної роботи працівників, а за можливості роботи в режимі онлайн.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах