21.04.2020 - 14:16

На Полтавщині посилюють карантин у медзакладах

Сьогодні вранці на засіданні оперативного штабу при Полтавській ОДА щодо запобігання занесенню й поширенню на території області гострої респіраторної хвороби COVID-19 було ухвалено рішення про посилення карантинних заходів у закладах охорони здоров’я регіону. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін.

– Ми будемо не допускати сторонніх, посилимо дезінфекцію, використання засобів індивідуального захисту, контролюватимемо стан здоров’я медперсоналу, – повідомив посадовець.

Це буде зроблено, щоб запобігти ще більшому зростанню інфікування коронавірусом на Полтавщині, зокрема серед медичних працівників. На 21 квітня ПЛР-дослідження дали позитивний результат по 34 фахівцях галузі охорони здоров’я в області. Для порівняння: станом на ранок 20 квітня серед медперсоналу було лише дев’ять хворих на COVID-19. Такий сплеск кількості пацієнтів із коронавірусом серед ескулапів відбувся після проведення тестування працівників і хворих у Кременчуцькій центральній районній лікарні. У березні сюди був госпіталізований чоловік із пневмонією. На той момент причину виникнення цього захворювання методом полімеразної ланцюгової реакції ще не перевіряли в обов’язковому порядку. Тож осіб, які контактували з пацієнтом, було немало.

Загалом на сьогодні в регіоні офіційно підтверджено 101 випадок захворювання на COVID-19, із яких 38 – лише за останню добу. 30 із них виявлено в Кременчуку. Загалом тут зареєстрований 51 випадок, із яких один був летальним, шість пацієнтів одужали. У Кременчуцкому районі – 13 хворих (п’ять випадків – нові). У Миргороді наразі нараховується 12 інфікованих осіб, у Полтаві – 10 (1 новий випадок був виявлений 20 квітня в 57-річної жінки). Усі четверо пацієнтів із Горішніх Плавнів, а також один житель Машівки одужали. У Зінькові та Полтавському районі підтверджено по два випадки COVID-19. По одному новому випадку зафіксовано в Полтавському та Глобинському районах. У Кобеляках, Хоролі, Козельщині, Котелевському й Чутівському районах залишається по одній інфікованій особі, повідомив на своєму Телеграм-каналі голова ОДА Олег Синєгубов.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах