27.01.2020 - 12:33

На Полтавщині немає епідемії грипу

У Полтавській області домінують віруси грипу А, А(Н1) та А(Н3). Про це повідомив на апаратній нараді в облдержадміністрації директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак. Загалом у цьому епідемічному сезоні, за його словами, захворюваність на грип та гострі респіраторно– вірусні інфекції на 7,4% нижча, ніж у минулому. Хоча за тиждень кількість хворих і зросла на 27%.

– Нині на території Полтавщини спостерігається підйом захворюваності на ГРВІ. Деякі навчальні заклади закрили на карантин. Найвищі показники захворюваності в Полтавському та Диканському районах. Госпіталізовано 223 особи, що становить 5% від загальної кількості хворих. Особливостями епідемічного сезону – 2019– 2020 як в Україні, так і в області є раннє виявлення циркулюючих вірусів грипу, домінування вірусів грипу А, – сказав Віктор Лисак.

За словами посадовця, медичні заклади регіону, а це 37 лікарень, 20 інфекційних стаціонарів, 341 амбулаторія, 616 ФАПів та ін., готові до надання невідкладної допомоги в період можливих епідемічних ускладнень грипу.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах