26.03.2020 - 15:22

Навчальний рік для всіх полтавських школярів, крім випускників, завершиться 1 липня

Навчальний 2019-2020 рік у країні завершиться 1 липня. Про це повідомила сьогодні виконувачка обов’язків міністра освіти й науки України Любомира Мандзій під час онлайн-конференції у Фейсбуці. Якщо карантин закінчиться 24 квітня, то учні зможуть повернутись за парти в травні-червні. Цей час можна буде використати, щоб доопрацювати матеріал, який нині подають дистанційно, узагальнити, підбити підсумки.

– Ми можемо говорити про те, що навчальний рік в Україні завершиться так, як передбачено чинним законодавством, – 1 липня, – повідомила Любомира Мандзій, посилаючись на закони «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту».

Але це не стосується випускників 11-их класів. Для них навчальний рік триватиме до моменту видачі документів про освіту, а це залежить від термінів проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Останні, за словами посадовиці, змінюються так:

  • якщо навчання відновиться в травні, то пробне ЗНО проведуть цього ж місяця, а основну сесію – у 20-их числах червня;
  • якщо ж учні вийдуть на навчання пізніше, ЗНО готові провести в липні чи серпні, залежно від часу закінчення карантину.

Державна підсумкова атестація для учнів 4-их і 9-их класі буде скасована, додала Любомира Мандзій.

Зміститься в часі й вступна кампанія до вишів. МОН визначить нові дати залежно від епідеміологічної ситуації. Якщо карантин продовжать, то четвертого етапу всеукраїнських учнівських олімпіад не буде. До того ж, органи місцевого самоврядування можуть змінити період подання документів для зарахування дітей до перших класів.

Нагадаємо, на сьогодні міністерство спільно з телеканалом «Рада» проводять щоденну трансляцію безкоштовних відеоуроків та онлайн-курсів.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах