19.02.2020 - 14:38

Кременчуцький онкодиспансер отримав сучасне стерилізаційне обладнання

Надсучасний стерилізатор хірургічного обладнання світового рівня з’явився в Кременчуцькому онкодиспансері. Плазмову шафу, яка знезаражує хірургічний інструмент перекисом водню, вартістю 850 тис. грн придбав за кошти депутатського фонду депутат Полтавської обласної ради від Кременчука Василь Хоменко.

Лікувальному закладові він допомагає вже не перший рік. Гроші з обласного бюджету, які йому як депутату виділяють на округ, спрямовує на вирішення нагальних проблем міста, серед іншого проблем онкологічного диспансеру.

Василь Хоменко зазначає: торік головний лікар медзакладу Володимир Севідов розповів, що в Україні почали виробляти сучасне стерилізаційне обладнання на кшталт того, що використовується в усьому світі. Тож було прийняте рішення придбати його. Воно не гірше, ніж американські та європейські відповідники. Виготовляють його в Полтаві. Представник виробника говорить, що таке обладнання є лише в Києві та Львові.

Володимир Севідов зазначає, що основна перевага стерилізації в купленій шафі – повне знезараження та збереження чутливої оптичної апаратури, яку використовують під час лапароскопічних операцій. Традиційна стерилізація парою руйнує високовартісний інструмент. Крім того, головний лікар онкодиспансеру каже, що плазмові стерилізатори не лише не вибухонебезпечні, як парові, а й безпечні для персоналу.

За матеріалами Кременчуцької міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах