22.02.2020 - 09:18

Де заборонено палити

Фахівці системи безоплатної правової допомоги нагадали українцям, у яких громадських місцях паління заборонене законом, а в яких для цього повинні бути відведені спеціальні зони. Для цього на своєму telegram-каналі вони поширили таку інфографіку.

Нагадаємо, заборона на куріння в громадських місцях у нашій країні введена з 5 грудня 2012 року, тобто від початку набрання сили законом України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

Цей документ був прийнятий задля зниження рівня розвитку захворювань, інвалідності, а також смертності, спричинених вживанням тютюнових виробів – активним чи пасивним.

За даними медичних досліджень, вдихання вторинного тютюнового диму на 25-30% підвищує ризик розвитку серцево-судинних, а також респіраторних захворювань, у тім числі ішемічної хвороби, раку легенів. У дітей грудного віку вдихання тютюнового диму може викликати раптову смерть, у вагітних жінок – викидні або народження слабких малят.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах