9.04.2020 - 13:03

В області є перший пацієнт із коронавірусом, який одужав (оновлено)

На Полтавщині зафіксований перший випадок одужання після інфікування коронавірусом. Мова йде про 28-річну жительку Горішніх Плавнів.

Як повідомив у Фейсбуці очільник міста Дмитро Биков, сьогодні о 10-ій годині з обласного лабораторного центру надійшли результати другого ПЛР-тестування цієї пацієнтки. Воно дало негативний результат, тобто повторне дослідження не виявило в її організмі даного вірусу. Відтак сьогодні жінку виписують із інфекційного відділення, вона поїде додому.

За даними з офіційного Телеграм-каналу голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова, діагноз COVID-19 дівчині поставили 27 березня. Перебіг хвороби був легким.

Таким чином, на сьогодні в Горішніх Плавнях залишається три особи, у яких було підтверджено коронавірусну інфекцію. Загалом у регіоні – 18. Іще дев’ять – у Кременчуку, по одному – у Полтаві та Машівці. У Миргороді захворіло вже чотири людини. Нові випадки були підтверджені в 73-лікарки та 46-річної медичної сестри, які контактували з чоловіком, якому згодом поставили діагноз COVID-19. Одна з них проходить лікування вдома, друга перебуває в медзакладі. У обох стан наразі задовільний. Перевозити ту, котра перебуває в лікарні, у Полтавську інфекціонку, як збиралися раніше, нині не планують, повідомив директор Департамента охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак на сьогоднішньому брифінгу для журналістів.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах