25.02.2020 - 12:03

Що буде замість парковки біля перетину вулиць Героїв АТО та Нікітченка

Сьогодні в приміщенні комунальної організації «Інститут розвитку міста» громадськості представили проєкт Детального плану території на перетині вулиці Героїв АТО та вулиці Нікітченка в м. Полтава. Замовило розробку документації управління з питань містобудування та архітектури Полтавської міської ради. Його керівник Микола Шевельов повідомив, що обговорення проєкту триватиме до 13 березня.

Детальний план забудови представив присутнім виконавець замовлення, архітектор, фізична особа – підприємець Володимир Гузік. За його словами, мова йде про зміни на території площею 2,46 га, що обмежена вулицями Героїв АТО, Нікітченка та зеленою зоною Пушкарівської балки. На сьогодні тут розташовані дві автостоянки. Одну з них, ту, що ближче до перехрестя вищезгаданих вулиць, планується залишити, другу, яку свого часу почали використовувати як тимчасову, прибрати.

Натомість пропонується спорудити чотирьохсекційний житловий будинок на 10 поверхів (максимум, дозволений на цій території). У ньому будуть одно-, дво-, трикімнатні квартири. На помешкання з більшою кількістю кімнат нині, за словами Володимира Гузіка, попиту серед інвесторів немає. Загалом планом передбачено 198 осель на 495 мешканців.

 

Крім того, на об’єкті будуть приміщення громадського призначення. Які саме – магазини, офіси чи щось інше, визначатимуть після будівництва. Поруч із житлом розташовуватимуться: дитячий майданчик (під час обговорення присутні висловили побажання, щоб це був сучасний об’єкт для розваг малечі з м’яким покриттям, а не звичайна пісочниця), баки для сміття, до яких комунальному транспорту буде легко під’їхати, оглядові майданчики та інші елементи інфраструктури.

 

 

– У цьому плані ми зберегли пішохідні зв’язки, які вже склалися. Людям, котрі звикли весь час ходити поза парковкою, даємо можливість пересуватися по тротуару, виходити в те ж саме місце, куди й раніше – до торгівельних, медичних закладів, зупинок громадського транспорту тощо, – зауважив Володимир Гузік.

Що ж до автостоянки, розрахованої нині на 150 місць, її ліквідацію планують компенсувати таким чином. Поруч із житлом розташують дворівневий паркінг на 100 місць і відкриту стоянку на 54. Крім того, представленим проєктом передбачена можливість паркувати автомобілі на прибудинковій території, а також наявність п’яти боксових гаражів для мешканців пільгових категорій. Загалом залишати на тимчасове або постійне зберігання можна буде 370 машин, у тім числі транспорт маломобільних груп населення.

Детальніше ознайомитися з представленим планом можна на офіційному сайті або в приміщенні міськради. Обґрунтовані з погляду чинних норм і правил пропозиції щодо змін у ньому можна подати в письмовому вигляді до управління з питань містобудування та архітектури. Анонімні подання не розглядатимуть.

Віолета Скрипнікова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах