12.02.2020 - 13:13

Хто ще повинен розчищати сніг на вулицях обласного центру, окрім комунальників

Як повідомили в пресслужбі Полтавської міськради з посиланням на Інспекцію по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, відповідно до Правил благоустрою Полтави, затверджених рішенням 11-ої сесії міської ради сьомого скликання від 16 червня 2017 року, із настанням несприятливих погодних умов підприємства, установи та організації мають забезпечувати порядок і чистоту на власних і закріплених за ними територіях. Це стосується покриття тротуарів, територій, прилеглих до торгових центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів та інших об’єктів торгівлі, авторемонтних майстерень, автомийок, підприємств, установ, організацій. Очищення повинно здійснюватися на 20 м по периметру об’єкту чи землекористування та до проїжджої частини. Прибирання має розпочинатися з настанням снігопаду та забезпечувати нормальний рух пішоходів і транспорту. Для цього підприємства, установи, організації, фізичні особи – підприємці повинні подбати, щоб у них в наявності були лопати, мітли, льодоруби та інший інвентар для прибирання снігу й льоду, пісок, сіль тощо для запобігання ожеледиці. Окрім очищення території, проведення протиожеледних засобів, ФОП, підприємства, установи, організації зобов’язані також своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду, дотримуючись заходів безпеки. У разі появи ожеледиці власники та орендарі приміщень і тимчасових споруд мають обладнати сходи з боку вулиці, місця перед зовнішніми дверима протиожеледним покриттям, розмістити таблички з попередженням про небезпеку.

У разі бездіяльності та невиконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою Полтави, відповідальні особи притягаються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу. Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення покарання передбачене в такому розмірі:

– для громадян – від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн);

– для посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн).

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах