13.03.2020 - 14:01

У Кременчуці госпіталізували студента з підозрою на коронавірус (оновлено)

12 березня близько 23 години до інфекційного відділення лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» з підозрою на коронавірусну інфекцію був доставлений 21-річний студент Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського. До лікарів хлопець звернувся, коли в нього піднялася температура до 39°С. Після цього медики діяли згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України щодо таких випадків.

Як повідомила головний епідеміолог міста Лариса Коровіна, пацієнта помістили в ізольований бокс. У Кременчуці парубкові зробили тести на грип типів А й Б, які показали негативний результат. Також був здійснений забір біоматеріалу для аналізу на коронавірус. Ці зразки передали в обласний лабораторний центр, на COVID-19 їх  перевірятимуть у столичній лабораторії. Результат, як повідомив «Кременчуцький ТелеграфЪ», очікується 15-16 березня. При цьому на спеціальній сторінці Кабінету міністрів України, присвяченій темі китайського коронавірусу, сказано, що дослідження триває впродовж п’яти-шести годин.

На сьогодні в наддніпрянському місті проводиться епідрослідування, для якого відводиться три доби. 5 березня парубок повернувся в Україну з подорожі, під час якої відвідав скандинавські та прибалтійські країни, де зареєстровані поодинокі випадки зараження на COVID-19, а в наступні дні ходив на заняття до вишу. Нині фахівці з’ясовують, із ким контактував кременчужанин в Україні. Цих людей обстежуватимуть. Наразі кількість таких осіб невідома. Ті, щодо кого вже встановлено, що вони перебували у тісному контакті з хворим, перебувають на самоізоляції, сімейні лікарі знають по них, підтримують телефонний зв’язок. Сам студент наразі почувається добре, температури в нього немає.

Загалом на ранок 13 березня в Україні було зареєстровано три лабораторно підтверджені випадки захворювання на COVID-19: два в Чернівецькій області та один у Житомирській. В останньому випадку, як сьогодні о 15.15 повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці радник міністра охорони здоров’я Ольга Голубовська, пацієнтка – 71-річна жителька Радомишля – померла.

Раніше в Департаменті охорони здоров’я обласної державної адміністрації спростували чутки, що поширювалися в соціальних мережах, про те, що в Полтаві кілька людей захворіли на коронавірус.

Відучора, відповідно до рішення уряду, через можливу епідемію COVID-19 у всій Україні введений карантин. Він триватиме три тижні.

На даний момент у Києві проводиться позачергове засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому пропонувалося розглянути питання закриття кордонів та авіаційного сполучення з деякими країнами. Про його результати ми повідомимо вам трохи пізніше.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах