13.02.2020 - 14:21

У кременчуцьких школах продовжили карантин іще на тиждень

У навчальних закладах Кременчука карантинні заходи продовжені до 21 лютого. Про це повідомили у міській раді з посиланням на рішення, прийняте сьогодні на засіданні надзвичайної протиепідемічної комісії. Під час нього головний епідеміолог Кременчука Лариса Коровіна та очільник міського управління охорони здоров’я Максим Середа повідомили, що рівень захворюваності в населеному пункті хоча й не сягнув епідемічного порогу, проте залишається високим – вищим, ніж торік у аналогічний період. Тоді, нагадаємо, школи на карантин не закривали.

Цього року, за словами медиків, завдяки заходам, впроваджуваним із 5 лютого у закладах загальної середньої освіти та позашкільних, удалося зменшити рівень захворюваності на грип та ГРВІ, але ризик підхопити інфекцію залишається ще високим.

Упродовж останнього тижня до лікувальних закладів Кременчука звернулися за допомогою 738 дітей, із них 294 – школярі. Від початку епідсезону в місті зареєстровані 103 випадки захворювання на грип у дорослих і дітей. 89 містян перебувають у стаціонарних відділеннях міських лікарень із діагнозом пневмонія. Більшість із цих випадків – ускладнення від ГРВІ та грипу.

Максим Середа також зазначив, що на територіях поряд із Кременчуком захворюваність перевищує епідеміологічний поріг, тому, на його думку, карантинні заходи потрібно проводити далі.

Із огляду на вище викладене члени надзвичайної протиепідемічної комісії вирішили визнати епідситуацію в місті нестійкою й ухвалили рішення продовжити карантин у закладах освіти до 21 лютого.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах