27.03.2020 - 16:56

У День театру «гоголівці» та «лялькарі» пропонують полтавцям свої постановки онлайн

Сьогодні жителі Полтави разом із колективами музично-драматичного театру ім. Миколи Гоголя й театру ляльок мають можливість відзначити Міжнародний день театру традиційно – переглядом вистав – і водночас нетрадиційно – переглядом постановок онлайн, оскільки для запобігання поширенню коронавірусної інфекції в Україні була оголошена надзвичайна ситуація та запроваджені карантинні обмеження. Із огляду на це заклади культури призупинили свою роботу. Але не спілкування з глядачами.

На сьогодні вони відкрили для дорослої й дитячої публіки архівні відео вистав. «Гоголівці», наприклад, у Міжнародний день театру пропонують полтавцям переглянути закриття 81-го театрального сезону або рок-оперу «Біла ворона», поставлену в 1989 році режисером Романом Вальком, у якій головну роль зіграла народна артистка України Неллі Ножинова. Також на YouТube-каналі театру ім. Миколи Гоголя можна знайти інші роботи закладу: «В степу безкраїм за Уралом», «Тев’є-Тевель» (частину першу та частину другу), мюзикл для дітей «12 місяців» (частину першу та частину другу), мюзикл «Бог є любов, Едіт Піаф» (частину першу та частину другу) та ін. Як повідомляється на сайті театру, посилання на відео постановок з’являтимуться тут і на сторінці закладу в соціальній мережі «Фейсбук» у заплановані дати показу. 30 березня це буде трагіфарс «Опера жебраків» і комедія «Президент вибирає», у якій у головній ролі виступить народний артист України Анатолій Гнатюк. 1 квітня, у день народження Миколи Гоголя, слід очікувати «Шинель», а 2-го – лицарську баладу «Назар Стодоля».

Раді запросити на дистанційний перегляд своїх робіт і в закладі для маленьких глядачів – на період карантину він запускає проєкт «Полтавський театр ляльок online». Свої вистави «лялькарі» викладають на сайті закладу. Сьогодні, наприклад, тут пропонують подивитися постановку «Круть і Верть». Працюватиме «Театр-онлайн» до кінця карантину.

Що ж до вистав, прем’єр, які через запроваджені обмеження не йтимуть на сцені в запланований час, на своїй сторінці у Фейсбуці «гоголівці» повідомили, що гроші компанії, яка здійснювала продаж електронних квитків, театр уже повернув. Тепер вона, у свою чергу, має розрахуватися з покупцями таких онлайн-документів. Із понеділка, 30 березня, кожному клієнтові буде надіслано покрокову інструкцію. Дотримуючись її, можна одержати назад свої гроші. Шукати лист треба у «Вхідних». Якщо там немає, слід перевірити папку «Спам». Це пов’язано з перевіркою правильності даних і номерів карток, на які відбуватиметься повернення коштів. Гроші за квитки отримають усі, запевнили в закладі.

Нагадаємо, комунальні музеї Полтави також пропонують городянам дистанційну комунікацію, а обласні фестивалі наразі відтермінували.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах