13.02.2020 - 18:59

Прем’єр-міністр і медицина: «швидкі» передав, про проблеми запитав

Перебуваючи з робочим візитом на Полтавщині, очільник уряду Олексій Гончарук ознайомився з роботою медичної галузі регіону.

Разом із головою облдержадміністрації Олегом Синєгубовим він побував на будівництві нового корпусу обласного кардіологічного диспансеру – шестиповерхової будівлі, у якій обладнають стаціонарний та діагностичний блоки, ознайомився з роботою комунального підприємства «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Глава Кабінету міністрів подивися, як працює центральна диспетчерська служба, поспілкувався з лікарями, щоб з’ясувати, які проблеми виникають у їхній роботі, оглянув парк «швидких», зауваживши, що Полтавщина буде на 100% забезпечена автомобілями екстреної медичної допомоги.

Частину з них уже передали в користування.

– Закупили 165 автівок Peugeot і Citroen, 23 з яких – високотехнологічні реанімобілі. 40 машин уже в районах, а 10 сьогодні разом із прем’єр– міністром Олексієм Гончаруком передали обласному Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Іще 115 авто дооформлюють. Донедавна ж дорогами Полтавщини їздили лише 120 «швидких», половина – на 90% зношені «Газелі» й «УАЗи, – сказав Олег Синєгубов.

Підсумовуючи результати візиту до Центру, очільник уряду зазначив, що загалом враження в нього позитивні, із низки «правильних ініціатив», запроваджених у галузі регіону, виділив систему маршрутизації в екстреній допомозі. За словами прем’єра, хочеться, щоб по всій Україні працювали такі служби, а то нині в багатьох куточках нашої держави хворих везуть не туди, де їм можуть дійсно допомогти.

Крім того, керівник КМУ подивився, як проходить реконструкція приймально-діагностичного відділення Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського під відділення невідкладних станів, яке планують здати в експлуатацію в травні, повідомили в ОДА. За словами високопосадовця, цього року до європейських стандартів в Україні заплановано привести понад 200 приймальних відділень. Це – одне з основних завдань уряду. І Полтавщина тут не виняток. Як повідомив Олег Синєгубов, 2020-го тут збираються збудувати щонайменше п’ять нових приймальних відділень.

Загалом досвід нашої області в галузі охорони здоров’я планують поглиблювати й поширювати на інші регіони.

– Із 1 квітня у державі запрацює інша модель роботи медзакладів. Лікарні будуть автономізовані, тобто головні лікарі відповідатимуть за ресурси, що є в їхніх закладах, самостійно вибудовуватимуть мотиваційну політику всередині лікарень. Така модель дає медичним закладам більше можливостей розвиватися, і вона буде менше пов’язана з бюрократичними процедурами, – сказав Олексій Гончарук.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах