29.01.2020 - 18:04

Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в східних областях моніторив ситуацію в нашій області

Полтавщину з робочою поїздкою відвідав представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в східних областях Сергій Красноперов.

– Ми перебуваємо в регіоні з моніторинговими візитами в місцях несвободи, зокрема, відвідали СІЗО. Також працюємо зі зверненнями громадян, доступом до публічної інформації та збереженням персональних даних, – розповів Сергій Красноперов.

Під час цього візиту він познайомився з головою облдержадміністрації Олегом Синєгубовим. Зустріч відбулася з метою об’єднання зусиль щодо попередження, виявлення та недопущення порушень конституційних прав і свобод людини в регіоні.

Місцевий представник Уповноваженого на Полтавщині Юрій Чернушенко та координатор взаємодії з громадськістю Віра Яковенко розповіли про стан 135 закладів несвободи в області: колоній, інтернатів, геріатричних будинків, стаціонарних відділень із постійним проживанням літніх людей.

– Частину цих закладів Мінсоцполітики буде передавати на місця, але є інформація, що не всі ОТГ згодні їх утримувати. Виходить так, що літні люди все життя пропрацювали на благо району чи села, а тепер нікому не потрібні, – зазначила Віра Яковенко.

Олег Синєгубов пообіцяв провести відповідну роботу з головами об’єднаних громад, щоб вони знайшли можливість узяти на баланс стаціонарні відділення із постійним проживанням літніх людей.

Під час зустрічі також було обговорено стан дотримання прав людини в Полтавській області, виявлені за результатами проведених моніторингів порушення, а також окреслено шляхи подальшої співпраці у 2020 році.

За матеріалами Полтавської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах