31.01.2020 - 13:11

Представники Міносвіти обговорили в Полтавській області майбутнє профтехосвіти

29 січня Полтавщину з робочим візитом відвідали заступник міністра освіти і науки України Петро Коржевський, генеральний директор директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік, державний експерт експертної групи з питань управління та державно-приватного партнерства цього ж директорату Ніна Іларіонова та представник компанії GIZ Тетяна Хімченко. Цей візит відбувся в рамках Програми EU4Skills: Кращі навички для сучасної України та з метою публічного обговорення проєкту концепції державної політики Програми діяльності Кабінету Міністрів України та плану її реалізації. Розпочалися відвідини з зустрічі з головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим та першим заступником голови ОДА Дмитром Луніним, під час якої були обговорені актуальні питання розвитку освітньої галузі регіону.

Полтавська область – одна з семи в Україні, яка пройшла відбір до другого етапу Програми EU4Skills щодо створення сучасних інноваційних Центрів професійної досконалості. Її мета – підтримати реформи професійної (професійно-технічної) освіти в Україні.

Наразі продовжують змагання у відкритому конкурсі три заклади: вище професійне училище № 7 м. Кременчука, державний навчальний заклад «Решетилівський професійний аграрний ліцей ім. І.Г. Боровенського», державний навчальний заклад «Гадяцьке вище професійне аграрне училище». Під час візиту гості оглянули навчальну базу двох закладів професійної (професійно-технічної) освіти: ДНЗ «Решетилівський професійний аграрний ліцей ім. І.Г. Боровенського» та вищого професійного училища № 7 м. Кременчука.

Так, у першому відбулася зустріч із керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти, у якій узяли участь директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Харченко, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, радник голови ОДА з питань освіти і науки Віта Ковальська, працівники департаменту та навчально-методичного центру професійно-технічної освіти в Полтавській області. Під час виступу Петро Коржевський висловив задоволення рівнем освітніх закладів регіону та зосередив увагу присутніх на першочерговому завданні, поставленому Міністерством освіти і науки України, а саме за рахунок об’єднання професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти створити в Україні єдину систему професійної освіти, яка буде сучасною, фаховою й привабливою для учнів та спроможною й корисною для роботодавців.

За матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах