13.02.2020 - 17:26

Поліцейський врятував життя відвідувачу супермаркету

Працівник поліції охорони, капітан Дмитро Кунерт, повертаючись додому зі служби, врятував життя 32-річному чоловікові, який раптово упав без тями. Це сталося в одному з супермаркетів у Шевченківському районі Полтави. Офіцер стояв уже біля каси, коли почув звук падіння тіла, – людина несподівано втратила свідомість.

Підбігши до невідомого та оглянувши його, поліцейський не виявив ознак життя й одразу взявся до надання першої домедичної допомоги. Щоб чоловік не помер через зупинку серця, капітан перевернув його на бік, розтиснув щелепу i, звiльнивши дихальнi шляхи, розпочав серцево-легеневу реанімацію. Водночас працівники магазину викликали бригаду медиків. Невдовзі серце непритомного почало битися, дихання вирівнялось, він поступово почав приходити до тями.

– Стресова ситуація змусила мене діяти швидко, оскільки від цього залежало життя людини. До того ж нас цього навчали, – зазначив Дмитро Кунерт.

Бригада екстреної допомоги прибула на місце події за кілька хвилин і забрала хворого для подальшого лікування в спеціалізованому закладі охорони здоров’я, повідомили в Головному управлінні Національної поліції України в Полтавській області з посиланням на регіональне управління поліції охорони.

За словами медиків, першу допомогу поліцейський надав чоловікові дуже вчасно і на досить високому професійному рівні. Будь-яке зволікання могло б закінчитися для полтавця більш трагічно.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах