26.02.2020 - 12:51

Полтавський художній музей збільшив тривалість роботи на три години

Сьогодні, у Всесвітній день неквапливості, Полтавський художній музей (галерея мистецтв) ім. Миколи Ярошенка працюватиме майже до восьмої години вечора. У додаткові три години відвідувачам пропонують без поспіху оглянути музейну експозицію, помилуватися зимовим садом, долучитися до майстер-класу «Вільне тіло» в залі дитячої творчості ім. Саші Путрі. Його проведе Катерина Гаврилова – відома музикантка, тілесна практикиня, танцюристка, педагогиня. Вона навчить слухати своє тіло, розуміти його потреби, вільно дихати й рухатись. Після цього в музейній експозиції відбудеться концерт «Від Відродження до Сучасності».

У такий спосіб, на думку працівників закладу, полтавці зможуть сказати рішуче «Ні!» щоденній метушні та поспіху, влаштувати собі вечір релаксу, побути в приємному товаристві.

На перший погляд, це свято видається несерйозним, але насправді воно покликане берегти життя людей. Як стверджують дослідники, передчасне старіння мозку, депресії, скорочення тривалості сну та зайва вага – це результат сучасного шаленого ритму життя. International Day of Slowness, який відзначають ледь не всі міста планети, проходить під гаслом «Не квапся та насолоджуйся моментом!». Людей закликають хоча б ненадовго зупинитися й подумати про своє життя, насолодитися миттю «тут і зараз».

Ініціатором релакс-дню виступила італійська асоціація «Мистецтво повільно жити». 26 лютого в Мілані символічно штрафують надто квапливих перехожих, у Римі проводять марафон із дистанцією 300 м, яку треба подолати зі швидкістю, меншою за черепашачу, лише за 87 хвилин.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах