27.02.2020 - 15:23

На Миргородщині шістьох школярів госпіталізували з харчовим отруєнням (оновлено)

Сьогодні по обіді до інфекційного відділення Миргородської центральної лікарні з попереднім діагнозом «харчове отруєння» привезли учнів Попівської загальноосвітньої школи I-III ступенів. Відповідне повідомлення надійшло від медиків на лінію «102» о 13.05. На лікарняні ліжка потрапили п’ять учнів 5 класу та одна учениця 6-го. За попередніми даними, скаржитися на болі в шлунку школярі почали після обіду. До ЦРЛ їх доставили «швидкою». Одна потерпіла від госпіталізації відмовилася. Стан здоров’я дітей оцінюється як середньої тяжкості, поінформували в Департаменті з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської обласної державної адміністрації. Вони перебуватимуть під наглядом лікарів до повного одужання.

Обставини події та причини отруєння встановлюються. На місце виїхала слідчо-оперативна група Миргородського відділу поліції. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 137 Кримінального кодексу України («Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей»), повідомили в Миргородському відділі поліції Головного управління НП в Полтавській області.

На підставі отриманої інформації Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області організувало позапланову перевірку на дотримання гігієнічних вимог оператором ринку при виробництві та обігові харчових продуктів, організації харчування дітей, а також спільно з Полтавським лабораторним центром Міністерства охорони здоров’я України розпочало епідеміологічне розслідування. Попередньо встановлено низку порушень, діяльність харчоблоку навчального закладу наразі призупинили, повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області. Епідеміологічне розслідування триває.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах