18.02.2020 - 16:04

Миргород і Полтава різко піднялися в рейтингу прозорості

Днями Трансперенсі Інтернешнл Україна, створений задля впровадження змін, що сприяють зменшенню рівня корупції, оприлюднив Рейтинг прозорості 100 найбільших міст країни – 2019. Його лідерами стали одразу два населених пункти – Дрогобич і Покров (екс-Орджонікідзе), які отримали по 79,1 бала, повідомили в Представництві ЄС в Україні. Перший цю ж сходинку посідав і в рейтингу за 2018 рік, другий був на четвертому місці. До п’ятірки найбільш прозорих міст також увійшли Тернопіль, Маріуполь і Вінниця.

Порівняно з ними прогрес, якого вдалося за рік досягти Полтаві та Миргороду, більш помітний. Обласний центр зумів переміститися з 81 сходинки на 40-ву, а місто-курорт – із 67 місця на 38-ме.

Аналізували відкритість міст за показниками в 14 сферах. Рейтинг мав на меті показати, наскільки міська влада розкриває інформацію про свою діяльність громадянам та надає їм інструменти для впливу та участі. Загалом найбільш прозорими стали сфери кадрових питань і доступу та участі, найменш прозорими залишаються соціальна сфера та житлова.

– Темпи підвищення прозорості міст знижуються. У 2018 році її рівень зріс на 12%, а у 2019-му – лише на 6%. Вочевидь, міські ради швидше виконують ті рекомендації, які для них легші, а зміни в складніших сферах відкладають на потім, – зазначив виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах