25.02.2020 - 16:16

Медики розповіли, як лікуватимуть від коронавірусу, якщо виявлять його

За інформацією з сайту Міністерства охорони здоров’я України станом на 25 лютого 2020 року у світі зареєстровано 80150 лабораторно підтверджених випадків зараження COVID-19, із них  2699 мали летальні наслідки, одужало 27695 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Всесвітня організація охорони здоров’я посилює свою підтримку нашій країні у виявленні та керуванні випадками з підозрою на новий коронавірус, а також у забезпеченні реагування в разі, якщо або коли випадки хвороби з’являться.

Лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією COVID-19 регламентовано наказом Міністерством охорони здоров’я України від 24 січня поточного року №185 «Про заходи щодо недопущення занесення й поширення на території України випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай)». Відповідно до нього та рекомендацій ВООЗ у такій терапії застосовуються жарознижувальні, антибактеріальні, симптоматичні засоби, за потреби надається киснева підтримка.

За умов виявлення пацієнтів із підозрою на коронавірусну інфекцію лікування буде проводитися в спеціалізованих інфекційних стаціонарах із відділеннями інтенсивної терапії, що мають необхідні засоби захисту та здатні забезпечувати респіраторну підтримку пацієнтів.

Лікарі радять: для профілактики ГРВІ та підвищення імунного захисту в період їх сезонного підйому доцільними є вакцинація від грипу, загартовування, раціональний режим праці та відпочинку, вітамінотерапія. Також може бути корисним застосування препаратів рослинного походження з противірусною та імуномоделюючою активністю.

За матеріалами пресцентру Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах