27.03.2020 - 14:56

Лабораторні дослідження методом ПЛР на Полтавщині відкладаються на два дні

Біоматеріали, відібрані в пацієнтів, у яких підозрюють коронавірусну інфекцію, із нашої області до Києва, щоб там провели тести методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), тобто найточнішим на сьогодні, відправлятимуть іще кілька днів, хоча всі складові для такого дослідження в регіон уже доставлені.

24 березня з Китаю передали близько 2000 тестів ПЛР, а сьогодні на території державної установи «Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України» журналістам презентували сучасну систему для ампліфікації в реальному часі Rotor-Gene Q MDx 5Plex. QIAGEN, якої не вистачало, щоб скористатися наданими тестами. За допомогою цієї системи проводяться обстеження змивів із носоглотки хворих, у яких підозрюють інфікування коронавірусом, що дозволяє встановити пацієнтам остаточний діагноз. Вартість обладнання – 600 тис. грн. Придбав його для медичних закладів Полтавщини Всеукраїнський благодійний фонд HELPGROUP, повідомили в обласному центрі громадського здоров’я.

– Ми вчора казали, що нам не вистачає обладнання. Обладнання вже надійшло до нас. Зараз два дні потрібно для його налагодження та тестування. Це обов’язковий захід. І ми орієнтуємося, що з понеділка такі тести зможемо робити тут, на Полтавщині, – пояснив затримку з використанням наявних тест-систем голова обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Альона Зимня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах