24.04.2020 - 17:26

Краєзнавчий музей зроблять доступнішим для маломобільного населення

Люди похилого віку, особи з інвалідністю чи травмами, батьки з малюками в дитячих візочках – це маломобільні групи, які потребують зручнішого простору для пересування. Саме для таких категорій населення хочуть зробити доступною будівлю Полтавського обласного краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського.

Сьогодні у зв’язку з цим відбулося комісійне обстеження території та приміщень закладу. Зокрема, були обговорені питання забезпечення доступності входу в будівлю, усіх поверхів музею, реконструкції вбиралень для людей із інвалідністю. Головна мета, як сказала заступник голови ОДА Катерина Рижеченко, – зберегти під час реконструкції автентичність об’єкта як унікальної пам’ятки архітектури національного значення.

– Краєзнавчий музей потрібно зробити максимально відкритим, доступним для всіх категорій населення. Щоб це було зручно, комфортно. Але при цьому ми повинні пам’ятати, що ця будівля – архітектурна та історична перлина Полтавщини. Я за те, щоб не втручатися в її зовнішній вигляд. Усі ці пристосування та новітні технології, які ми плануємо закласти, насамперед мають бути спрямовані на збереження композиції, стилістики й унікальності будівлі, – зауважила Катерина Рижеченко.

Як розповіла заступник директора Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Інна Шерстюк, нині вже виділили кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

– Підготовлені документи для проведення тендеру. Обласна рада виділила кошти на підготовку науково-проєктної документації та проведення робіт із облаштування доступності будівлі для маломобільних верств населення. 1,5 млн грн спрямують на облаштування входу та 350 тис. грн – на виготовлення науково-проєктної документації, – повідомила Інна Шерстюк.

Також комісія взяла до уваги перспективу розвитку та облаштування внутрішнього двору й території музею, які планують використовувати для проведення низки нових культурно-мистецьких заходів.

За матеріалами Полтавської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Останні новини

Оформити підписку

Поділиться статтею в соц. мережах